divendres, 20 de juliol de 2012

L'Aquàtic, el parc acuàtic abandonat de Sitges (By Nia)

Potser no sabieu que aquí a Catalunya, hi havia un parc acuàtic abandonat. Està situat a Sitges i avui, veurem que va pasar perquè l'abandonessin, com és ara, com era abans,... Seguiu llegint!;)


Es deia L'Aquàtic i només va estar obert dos anys, a principis dels anys 90. Si us hi fixeu bé, a la foto veureu les lletres Coca-Cola. L'anunci estripat, devia ser de la famosa beguda (més endavant, ho comprovarem).

L'entrada


Aquesta n'era la entrada, ara plena de grafits, tot rovellat i ple de males herbes. Es veu la zona on es pagava i les reixes per on s'entrava al parc acuàtic.I... això? Què creieu que devia ser? Jo, no en tinc ni idea.

Els vestidors


Això eren els vestidors (segurament de noies, ja que es rosa), ara sense bancs per canviar-se, sense penjadors per deixar la roba. Només tot brut i ple de grafits. 


I això eren els lavabos de noies, que s'entrava per la porta aquella que hi havia al vestidor.

La piscina d'olesI... sabeu quin és el motiu que va fer que tanquèssin el parc? Bé, es diu que a la piscina d'oles, un nen es va acostar massa al motor de la piscina (següent foto) i allavors va ser absorbit. Resulta que el parc va tancar perquè no complia els requisits de seguretat. Altres rumors diuen que va ser tancat perquè estaven endeudats...


Aquests eren els motors...

La casa


Aquesta casa era des d'on control·laven el parc. Des d'afora, la casa sembla nova i nèta, però de dins no es igual.Segons la pàgina en que ho he mirat (al final la teniu), diuen que van trobar signes de que algú estigues vivint actualment a la casa i per això, no hi han gaires fotos...


Si vius a Sitges, L'Acuàtic no et deu caure gaire lluny de casa. Els edificis no estan ni a 5 minuts del parc.

Abans i després: La piscina infantil


Això era la piscina infantil al 1991 (fixeu-vos bé allà dalt, l'anunci vermell... oi que sembla de Coca-Cola, com us he dit al principi? Encara hi han més fotos que ho demostren).

I així es com es actualment la piscina infantil. Han crescut moltes plantes, normal, han passat 21 anys des de la primera foto.

La piscina infantil

 

Aquest era el tobogan d'aquells "ziga-zaga". Jo en vaig baixar a un a Aquadiver, s'assembla moltíssim a aquest.


Això amb forma de bolet, eren les dutxes... Fa molta pena que estigui així, abandonat completament, no? :(

Zona infantil

 Això devia ser la zona infantil, fora l'aigua, per que juguin els nens, no creieu? També està una mica descolorida...


Aquesta era una altra zona de jocs que hi havia més cap a munt, aquesta està molt pitjor que l'altre simplement per el creixement de les plantes.

Restaurant petit


Com era un parc acuàtic, també hi havia restaurants. Aquest era de menjar ràpid.

Tobogans


Aquí podies elegir per quin tobogan et tiraves: es veu que hi havia un blanc, un blau, un groc i unes escales... hauria hagut un altre tobogan allí?


Des d'aquí es veu una ica millor... Potser les escales eren per on vigilava el socorrista, i el bolet... eren més dutxes? Ara anem a veure el tobogan blau.

Tobogan blau


Ple d'herbes i gratifts, i una mica descolorit, però es segueix veient, després de 20 anys, que era el tobogan blau.


Un jacuzzi?


Això devia ser un jacuzzi? Potser des de les pedres, hi havia una cascada i queia aigua... El bolet està totalment descolorit, dupto que sigues verd als seus inicis, segurament era vermell, però al tocar-li més directament el sol s'ha descolorit més fàcilment que els altres.

Més tobogans


Això eren tobogans, ara són tobogans plens de herbes. Es impossible baixar-hi. Segurament eren grocs, estan mig descolorits.Zona de control


Aquí es devia controlar l'aigua, la seva temperatura, la quantitat,...
Restaurant gran


Aquest era el segon restaurant, el més gran del parc.Pistes llises


Per aquí es tirava la gent com volien: sentats, de genolls,... A alguns parcs acuàtics, aquesta atracció ha causat la mort d'algun visitant, però en aquest no va passar. El bolet groc sembla no estar massa descolorit.


Està molt estripat i ja no sembla blau, sinó blau molt fluix, marró clar i blanc.

Tobogans paral·lels


Dos tobogans que anaven a parar a la mateixa piscina. Els dos eren iguals i estaven enganxats l'un a l'altre.


Els tobogans anaven a parar a aquesta piscina.

Abans i després: Pistes llises


Així eren al 1991. Al costat, també es veuen els tobogans paral·lels. Aquí es veu clarament, que l'anunci era de Coca-Cola.


Així són actualment les pistes llises... 

Abans i després: Tobogans paral·lels


Així eren al 1991, grocs i semblants.


Així són ara, descolorits i plens de herbes gegants.

Aparcament


Això devia ser l'aparcament de L'Aquàtic. Sabeu què? Segons la pàgina al que he mirat, l'aigua de totes les piscines era salada, com la del mar! Ojala algún dia el reobrin i el millorin totalment, jo aniria a visitar-lo! Però, clar, amb aquests temps de crisis es evident que es impossible.

Bé, aquí s'acaben les fotos. Gràcies per mirar i llegir, m'ha costat moltíssim fer aquest reportatge. És el més llarg del blog! He estat casi una hora! Buf,...! Les fotos i part de l'informació han sigut tretes de http://www.lugares-abandonados.com/rep040.htm Allí encara hi han més fotos que jo no he posat :)

- Nia

3 comentaris:

  1. Buff... És una llàstima. Jo mai he anat a un parc aqüàtic, i la veritat és que m'encantaria anar-hi; però veient allò de que van tancar el parc pel nen amb lo del motor... S'hem treuen les ganes d'anar-hi!

    ResponElimina
  2. Jo hi vaig anar l'any passat a un, abans de saber-ho. La veritat es que a mi també s'em han tret una mica les ganes... :(

    ResponElimina
  3. Nosaltres anàvem cada any a Sitges i quan el van obrir hi vàrem anar...Ara en tinc 34 així que era petit..però el que no oblidaré mai és que era amb "Aigua Salada" !!!!!! Com l'aigua que sortia de les aixetes a Sitges abans...!!!! Això no es comenta i potser va ser la causa del tancament. Sens van fer butllofes als peus ja que l'aigua salada, amb la calor i el terra de ciment!!!! No us ho podeu imaginar. Per la resta...El parc era molt divertit!

    ResponElimina